Uit eten in Praag

Net zoals in de meeste grote steden, zijn ook in Praag veel verschillende soorten restaurants te vinden. Niet alleen restaurants, maar ook cafťs en bars, die vaak goedkoop zijn. Tenminste, goedkoper dan in Nederland. Dat is altijd aantrekkelijk aan een vakantie.

Op een vakantie in TsjechiŽ en/of Praag wilt u wellicht de lokale keuken weleens proeven? De Tsjechische keuken biedt allerlei heerlijke gerechten, zoals varkensvlees met groenten en noedels, biefstuk met een saus van tomaten en champignons, of een goede schnitzel met aardappels of friet.

Ook zijn er in Praag heerlijke lokale Tsjechische desserts te verkrijgen. De taartjes uit Bohemen en MoraviŽ staan als zeer goed bekend.

Bij het eten kan een biertje niet ontbreken, volgens de meeste Tsjechen. Men drinkt veelal een pils, gemaakt in het Westen van de Bohemen. Dat is een typisch Tsjechisch nationaal biertje, dat veel wordt gedronken. Voor wie wat extra bier wil proeven op vakantie, zijn er ook diverse varianten en alternatieven beschikbaar om te drinken.